Over Usha Uppal

Buikdansen, mijn passie
Tijdens mijn kennismaking met buikdansen werd ik meteen gegrepen door deze krachtige dans. De warme muziek, de
opzwepende ritmes, de vrijheid die een vrouw binnen de buikdans heeft om zichzelf te uiten, de emoties die geuit worden, en de sierlijkheid spreken mij nog steeds enorm aan.

‘Hoe langer ik met deze oude Egyptische dans bezig ben, hoe dieper het gaat; het is een reis die oneindig is. Ik merk dat diepe lagen in onszelf geheeld en aangeraakt worden door deze dans. Het fijne is dat dit alles gebeurt in een veilige sfeer waarin we genieten van het dansen en ook lol hebben samen.’

Friesland
Twee jaar geleden zijn we (mijn kinderen, man en ik) komen wonen in voormalige basisschool De Tarissing in Nes, klein dorpje in Noord Oost Friesland. We wonen er met ontzettend veel plezier, en ik kan in de school lesgeven en repeteren.

CV
– Lessen en workshops bij diverse buikdansdocenten, o.a. Mahdy Emara, Ashra, Kaouthar Darmoni, Ashra, Aisa Lafour, Maghdy El Leisy, Darina Konstantinova, Leana, Peter Verzijl en Alla Vats.
– Master Film- and Televisiewetenschappen, Universiteit van Amsterdam.
– Bachelor Kunstgeschiedenis, Universiteit van Amsterdam.
РDrie jarige auraopleiding EKV, M. van Bentem, Amsterdam, twee jaar Masterclass EKV, een jaar  assistent EKV, Amsterdam.